Informatie ochtenden

Een rondleiding zegt meer dan een website


Op deze website informeren wij u over de school en haar uitgangspunten. Uiteraard valt er veel meer over het montessorionderwijs en onze school te zeggen. Overweegt u uw kind op onze school te willen aanmelden, maakt u dan vooral een afspraak voor een rondleiding of bezoek een van onze informatie-ochtenden. U kunt dan onze leerlingen in hun eigen omgeving zien werken en leren.

Op de vrijdagen en woensdagen

1 februari 2019

29 maart 2019

19 juni 2019

zijn er informatieochtenden voor ouders van nieuwe kinderen.

Het programma start om 09.00 uur met een kopje koffie met de bijhorende informatie. Daarna is er gelegenheid om in de klassen te kijken die aan het werk zijn. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Enkele kenmerken van ons onderwijs zijn:

  • Wij onderscheiden ons door differentiatie in aanleg en tempo door individueel onderwijs waarbij het kind centraal staat in een krachtige leeromgeving waarin de nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld wordt.
  • Montessorionderwijs kent een ononderbroken ontwikkelingsgang voor kinderen van vier tot twaalf jaar; zitten blijven in de traditionele zin van het woord komt niet voor.
  • De nadruk ligt op zelfwerkzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en sociale vaardigheden. “Help mij het zelf te doen”.
  • Hierbij gebruiken we naast de traditionele door Montessori zelf ontwikkelde materialen, ook eigentijds middelen als een realistische rekenmethode, de computer. Materialen die uitdagend zijn, vaak zelfcorrectie in zich hebben en in samenhang aangeboden worden, zoals Montessori het kosmisch onderwijs noemde.
  • Wij werken in groepen. De onderbouw is voor 4 t/m 6 jarigen, de middenbouw voor 6 t/m 9 jarigen en de bovenbouw voor 9 t/m 12 jarigen. Het Montessori vervolgonderwijs sluit hierbij goed aan .
Tot ziens op de Montessorischool De Linde voor openbaar onderwijs. Informatie bij Yolanda Steenbruggen, directeur van de school of Sylvia Tichgelhoff, adjunct-directeur

Op dit moment kunnen wij helaas geen kinderen uit het geboortejaar 2014 plaatsen. Het bestuurskantoor van Amstelwijs helpt u graag een school vinden waar nog wel een plekje beschikbaar is. info@amstelwijs.nl

 

Lindenlaan 334,
1185 NK, Amstelveen
T 020 645 35 02
contact