Ouderparticipatie

 

De school helpen, goed idee !

Op onze school is de hulp en participatie van ouders heel belangrijk. Zonder ouderhulp komen een heleboel leuke en leerzame zaken niet van de grond. Een uitje naar de kinderboerderij of het concertgebouw. De extra leeslesjes in de middenbouw. Het bemannen van de bibliotheek. Helpen tijdens het jaarfeest. Allemaal zaken waarvoor de leerkrachten geen tijd hebben.
Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende ouders te vinden die willen helpen. Veel ouders hebben een baan. Sommigen hebben een baby of peuter thuis. Toch wil de ouderraad alle ouders vragen om een steentje bij te dragen. Overleg met de leerkracht van uw kind wat ú kunt doen. Naast de ingang van de klas hangt een lijst met taken en taakjes waarbij ouderhulp gewenst is.

Ouderparticipatie draagt bij aan de samenwerking.

Ouderparticipatie draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs en de sfeer op school. Zonder ouders vallen alle extraatjes af en vervalt de school meer en meer tot een eenzijdige ‘leerfabriek’. Daarom is het belangrijk dat alle ouders mee doen.
Aan het begin van het jaar vragen we aan alle ouders om aan te geven bij welke evenementen of taakjes ze willen helpen. Dat kunt u aangeven op intekenlijsten bij de klas.

Elk kind vindt het heerlijk als vader of moeder helpt.

De kinderen vinden het leuk als hun vader of moeder op school bezig is, of mee gaat met een uitje. Het is fijn voor je kind dat je ‘zijn wereld’ kent. Als een ouder helpt in de klas, bijvoorbeeld met lezen of knutselwerkjes, leert u de kinderen uit de klas van uw eigen zoon of dochter kennen en maakt u iets mee van het reilen en zeilen op school.

 

 

Lindenlaan 334,
1185 NK, Amstelveen
T 020 645 35 02
contact