Informatie

In onze schoolgids (zie onze pagina met documenten) kunt u uitgebreid lezen hoe wij invulling geven aan Montessorionderwijs op De Linde. Uiteraard valt er veel meer over het montessorionderwijs en onze school te vertellen. Overweegt u uw kind op onze school aan te melden, dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding als onderdeel van onze aanmeldprocedure. U kunt dan de kinderen van De Linde in hun eigen omgeving zien werken en leren.

Wij ontmoeten u graag!

Onze informatieochtend bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een speciale editie van onze nieuwsbrief (deze krijgt u na aanmelding voor de rondleiding). 
  • Een video over onze school (deze krijgt u na aanmelding voor de rondleiding).
  • Een rondleiding op school met circa acht belangstellenden.

U kunt zich tot een week voor de bijeenkomst bij ons aanmelden. Vanwege de beschikbare ruimte kunnen wij alleen ouders binnenlaten die zich van tevoren via info@montessorischooldelinde.nl hebben aangemeld.

 

Heeft u vragen? Stuur ons die zoveel mogelijk van tevoren via de e-mail zodat wij ze tijdens de rondleiding kunnen beantwoorden.

 

De rondleidingen van schooljaar 2022-2023 vinden plaats op:

Woensdag 31 mei 2023 (VOL, nog beperkt plek in extra rondleiding om 10.30)

De Engelstalige rondleiding begint om 9 uur, de Nederlandstalige rondleiding begint om 9.30 uur.

 

De data voor schooljaar 2023-2024 zullen tegen de zomervakantie bekend zijn.

 

Mail naar info@montessorischooldelinde.nl voor meer informatie en aanmelden voor deze informatieochtenden. U kunt zich tot een week voor de rondleiding aanmelden.

 

Nieuw toelatingsbeleid vierjarigen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel

 

De basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gaan in de loop van dit jaar over op een gezamenlijke vorm van aanmelding en plaatsing voor toekomstige vierjarigen. Dit geldt voor kinderen die vanaf 1 september 2020 geboren zijn.

Bij deze nieuwe manier van aanmelden en plaatsen heeft elk kind onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een basisschool van voorkeur. Kinderen kunnen zoveel mogelijk in de omgeving van hun huis naar een basisschool en ouders kunnen elke basisschool in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel kiezen.

Aanmelden vanaf eind september 2023

Ouders met een kind dat geboren is tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021 ontvangen eind september 2023 per post het aanmeldformulier samen met de informatie over het aanmelden en plaatsen. Vanaf dat moment kunnen ouders deze kinderen aanmelden.

 

Aanmelden doet u door het aanmeldformulier bij de school van eerste voorkeur in te leveren. Als onze school uw eerste keuze is, levert u het aanmeldformulier bij ons in.

Wanneer er al een oudere broer of zus op onze school zit, heeft uw jongere kind bij ons een plaatsgarantie, mits u uw kind op tijd aanmeldt.

Als uw kind na 31 augustus 2021 geboren is, kunt u uw kind nog niet aanmelden. Jaarlijks in oktober worden de aanmeldformulieren toegestuurd voor 12 geboortemaanden. Vanaf dat moment kunnen deze kinderen worden aangemeld.
Wanneer uw kind na 30 april 2020 en vóór 1 september 2020 geboren is, kunt u uw kind na het bijwonen van een informatieochtend bij ons aanmelden volgens de bestaande aanmeldprocedure.  

Altijd (opnieuw) aanmelden!

 

U meldt uw kind (geboren na 1 september 2020) altijd (opnieuw) aan, óók als u in het verleden uw kind al had aangemeld op een basisschool. Dat geldt ook voor een kind waarvan een oudere broer of zus op onze school zit. Alleen op deze manier weten wij voor hoeveel kinderen een plaats gereserveerd moet worden.

Als u over een schriftelijk bewijs beschikt waaruit blijkt dat wij u in het verleden een plaats hebben toegezegd, bent u verzekerd van deze plaats, wanneer u voor onze school kiest en het formulier op tijd inlevert. Lever dan bij het aanmeldformulier het schriftelijk bewijs van de toegezegde plaats in.

Vanaf half september zal op onze website meer informatie over het toelatingsbeleid staan.
Op de website van de gemeente kunt u dan uw woonadres invoeren en worden alle basisscholen in volgorde van afstand vanaf dit adres getoond.
Ook kunt dan met uw vragen over het toelatingsbeleid bij de helpdesk terecht.

 

 

 

 

 

Meer informatie:

 

Toelatingsbeleid Basisscholen Amstelveen en Ouder-Amstel voor kinderen geboren vóór 1 mei 2020

Het basisonderwijs in Amstelveen en Ouder-Amstel:

Gemeente Amstelveen

Scholen op de Kaart

 

Lindenlaan 334,
1185 NK, Amstelveen
T 020 645 35 02
contact