Informatie

In onze schoolgids (zie onze pagina met documenten) kunt u uitgebreid lezen hoe wij invulling geven aan Montessorionderwijs op De Linde. Uiteraard valt er veel meer over het montessorionderwijs en onze school te vertellen. Overweegt u uw kind op onze school aan te melden, dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding als onderdeel van onze aanmeldprocedure. U kunt dan de kinderen van De Linde in hun eigen omgeving zien werken en leren.

Wij ontmoeten u graag!

Onze informatieochtend bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een speciale editie van onze nieuwsbrief (deze krijgt u na aanmelding voor de rondleiding). 
  • Een video over onze school (deze krijgt u na aanmelding voor de rondleiding).
  • Een rondleiding op school met maximaal acht belangstellenden.

U kunt zich tot een week voor de bijeenkomst bij ons aanmelden. Vanwege de beschikbare ruimte kunnen wij alleen ouders binnenlaten die zich van tevoren via info@montessorischooldelinde.nl hebben aangemeld.

 

Heeft u vragen? Stuur ons die zoveel mogelijk van tevoren via de e-mail zodat wij ze tijdens de rondleiding kunnen beantwoorden.

 

De rondleidingen van schooljaar 2022-2023 vinden plaats op: Woensdag 11 januari 2023 Woensdag 8 maart 2023 Woensdag 12 april 2023 Woensdag 31 mei 2023 De Engelstalige rondleiding begint om 9 uur, de Nederlandstalige rondleiding begint om 9.30 uur.
Mail naar info@montessorischooldelinde.nl voor meer informatie en aanmelden voor deze informatieochtenden.

U kunt uw kind bij ons aanmelden als het drie jaar of ouder is.

Aanmelden en inschrijven van toekomstige vierjarigen


Uw kind mag naar de basisschool als het vier jaar is.

Wanneer uw kind drie jaar is, kunt u uw kind aanmelden op één van de basisscholen in Amstelveen.

In de visie van de schoolbesturen Onderwijsgroep Amstelland en Amstelwijs moeten kinderen zoveel mogelijk in hun eigen wijk naar een basisschool kunnen. Elk kind heeft daarom voorrang op de school of scholen in de eigen wijk. Als er nog plaatsen over zijn, komen hiervoor de kinderen die verder weg wonen in aanmerking.

In Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gaat op de basisscholen van Amstelland en Amstelwijs het toelatingsbeleid voor toekomstige vierjarigen veranderen.
Voor kinderen die vóór 1 mei 2020 geboren zijn, geldt het bestaande toelatingsbeleid. Deze kinderen kunnen vanaf drie jaar worden aangemeld.

U kunt uw kind geboren na 1 mei 2020 nog niet aanmelden.
Eind 2022 ontvangen de ouders van deze kinderen hierover bericht.

Meer informatie:

Het basisonderwijs in Amstelveen en Ouder-Amstel:
Lindenlaan 334,
1185 NK, Amstelveen
T 020 645 35 02
contact